fbpx

Contact

Misiunea mea este sa dezvolt Romania prin public speaking si vanzari.

TEDx & Keynote Speaker | Sales & Public SpeaKING Trainer

@AndreiDunuta

Sunt Andrei si am vanzarile in sange. Fie ca vrei sa-ti dezvolti echipa de vanzari sau sa convingi prin urmatoarea ta prezentare, ai ajuns in locul potrivit.

Aud din cand in cand, de la persoane dragi sau cunoscuti: „Andrei, mi-e dor de tine”. Iar asta m-a facut intr-o zi sa ma intreb:”mie de ce nu mi-ar fi dor de mine?”. Cum ar fi sa-mi fie? 🙂 Care ar fi lucrurile despre mine, Andrei, de care imi este dor? Am inceput sa intreb stanga dreapta daca li se intampla si altora. Pentru ca raspunsul a fost pozitiv, am decis sa scriu acest articol cu scopul a trage un semnal de alarma: „Uitam sa ne dorim lucrurile pe care le avem deja.”, spunea Seneca. Oare nu e asta valabil si cand vine vorba de propria persoana? Cum ar fi sa constientizam ca dorul de noi ne ajuta … sa aducem in prezent partile din noi care ne plac, dar de care am uitat? Stop. Respira adanc. Relaxeaza-te. Te provoc: daca ar fi sa iti fie dor de tine, care ar fi acele momente care iti lipsesc? Cum arata, ce face, cum reactioneaza acel „eu” al tau? Care ar fi acele calitati pe care le exprima?  Nu vreau sa cadem in butoiul cu melancolie, nu despre asta este vorba in acest articol. Este o invitatie de a recrea momente frumoase din viata TA. De-a lungul timpului avem impresia, in primul rand, ca suntem ceea ce avem, ne indentificam cu posesiunile noastre: casa, masina, contul din banca. Mai tarziu, credem ca suntem meseria noastra, cariera noastra, rezultatele profesionale. Intr-un final, constientizam ca suntem ceea ce traim. Experientele noastre ne transforma, ele ne fac sa fim ceea ce suntem astazi. Ceea ce ai realizat pana acum este doar un varf de iceberg, nici nu iti imaginezi ce se ascunde sub. Ti-e dor de ce faceai inainte ? Fa-o din nou.  Ti-e dor de cum erai inainte? Fii din nou. Ca sa treci la urmatorul nivel, e nevoie sa iti fie D.O.R de tine, asta aduce motivatia de a merge mai departe. „DE CE” puternic. Care era DE Ce-ul tau in acel moment de care iti e dor? OM -> ce fel de om erai? Ce mentalitate/atitudine/obiceiuri aveai? Relatii -> ce fel de oameni iti erau in preajma in acea perioada? Bine, bine, dar ce fac eu in sensul asta? Cum ma transpun in acea stare de dor interior, care ma poate ajuta sa imi activez diverse parti la care tine? Activitatile care ma fac sa imi fie dor de o anumita latura a mea si imi dau motivatia sa ma reinventez sunt diverse si ma bucur sa impartasesc  cateva cu voi:

  • Atunci cand vreau sa port o discutie 1 la 1 cu mine, fac o plimbare in Parcul Circului. Este modul perfect de a-mi aduce aminte de copilarie, atunci cand „the sky was the limit” si absolut totul era posibil. Natura imi da senzatia de libertate, imi aminteste sa nu-mi pun niciodata bariere. Cand am impresia ca nu gasesc raspuns la o intrebare si sunt extenuat mental, parcul ma ajuta sa ma simt fara griji.
  • Ascult un playlist zilnic, cu melodii atent alese, care imi aduc aminte de faptul ca pot orice. Asa il recreez pe Andrei care face lucruri, care manifesta tot ceea ce isi doreste. Sunetul ajunge direct la inima si ma activeaza. Ascult muzica atunci cand vreau sa ma misc, cand vreau sa incep ceva.
  • Ma intreb pentru ce sunt recunoscator astazi. Asta ma face sa realizez ca sunt foarte bogat si imi aduc aminte ca viata e si despre ceilalti, nu doar despre mine. Asa ca devin din nou atent, nu mai contez doar eu si sunt dispus sa ofer.
  • Planific timp cu MINE (duminica si in fiecare dimineata). Revad filmele preferate, pentru ca descopar de fiecare data ceva nou, recitesc pasaje subliniate din carti, imi hranesc spiritul, de fapt. Asa activez partea inspirationala, pentru ca astfel ajung sa vreau mai mult de la mine si de la lucrurile pe care le fac.
  • Activez principiul „less is MORE”: fac curat in casa, donez haine, arunc lucruri vechi, iar asta ma invata ca poti trai cu mai putin decat ai. Atunci cand faci curat in lumea fizica, faci curat si in lumea interioara, realizez ca pot sa am mai putin, dar sa insemne din ce in ce mai mult.

Momentele in care ti-e dor de tine, sunt, de fapt, ancore emotionale din trecut. Daca reusesti sa intri in prezent in acea stare de spirit foarte constructiva, vor actiona ca o rampa de lansare spre urmatorul nivel. Priveste-le ca pe un lift prin care accesezi ce ai de facut mai departe. Nu toate momentele se pot retrai exact asa cum s-au intamplat, insa doar sa devii constient de starea de spirit respectiva te ajuta sa schimbi prezentul. Ti-e dor de ce faceai inainte ? Fa-o din nou.  Ti-e dor de cum erai inainte ? Fii din nou. Ce mai astepti? 🙂

1 Comment
  • Diana Coman
    12:47 AM, 7 ianuarie 2018

    Atata doar ca n-ai cum sa-ti „fie dor” de ce nu cunosti inca. Iar altminteri cata vreme omul chiar e cu sine real zi de zi si ora de ora dupa cum e normal, creste organic ceas de ceas, n-are nevoie sa-si injecteze provocari dupa cum n-are nevoie sa-si injecteze nici droguri, fix tot aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *