fbpx

Contact

Misiunea mea este sa dezvolt Romania prin public speaking si vanzari.

TEDx & Keynote Speaker | Sales & Public SpeaKING Trainer

@AndreiDunuta

Sunt Andrei si am vanzarile in sange. Fie ca vrei sa-ti dezvolti echipa de vanzari sau sa convingi prin urmatoarea ta prezentare, ai ajuns in locul potrivit.

21 februarie, ora 12:00, hotel Caro. 650 de oameni nerabdatori, entuziasti si curiosi, intr-o sala fara sfarsit. 650 de persoane venite sa invete lucruri captivante despre public speaking si vanzari, de la noi, echipa  Self Trust Academy. Intr-o asemenea situatie, va spun sincer ca toate orele de invatare, noptile de repetitii si experienta in sala de curs par ca s-au evaporat. Acesta a fost sentimentul meu sambata, la “Adevaruri Dure in Public Speaking si Vanzari”, primul eveniment de amploare pe care l-am organizat. O emotie nemaintalnita pana acum, dublata de o bucurie si o recunostinta fantastice!

Trecand din nou si din nou prin filmul evenimentului nostru, imi revin constant in minte 2 momente care ma fac si-acum sa-mi bata inima mai tare. Asadar, din culise, cum s-ar spune:

–      Este o senzatie minunata sa te plimbi printre atat de multi oameni, sa ii simti, sa ii privesti in ochi, sa vorbesti cu ei. M-a incarcat fantastic, a fost un schimb de energie pe care nu l-am mai trait si m-a facut sa-mi doresc sa ofer mai mult si mai mult. Sa vad atat de multi oameni veniti acolo pentru noi si pentru ce aveam noi de spus m-a responsabilizat si m-a onorat, in egala masura.

–      Imaginea a 650 de oameni aplaudand la final, in picioare, imi este acum intiparita pe retina – am ramas fara cuvinte. Inima mi se urcase in gat si singurul lucru pe care am mai putut sa-l spun, catre Alin, a fost: “E ca la teatru cu Horatiu Malaele” 🙂 (este una dintre persoanele pe care le apreciez enorm).

Si, pentru ca evenimentul nostru a fost despre public speaking, as vrea sa va las cu 5 idei valoroase, care va vor ajuta pe fiecare dintre voi in cariera voastra ca speakeri:

1.  Vinde-ti in primul rand tie speech-ul pe care ti-ai propus sa-l prezinti in fata altora
Inainte de a urca pe scena, tu esti primul client pe care e nevoie sa-l convingi de orice. Se simte intotdeauna diferenta intre cineva care crede pe bune ce spune si cineva care mai pastreaza chiar si 1% neincredere

2.   Bucura-te din suflet
Sa vorbesti oamenilor este cea mai mare satisfactie. Lasa orice grija, problema, gand negativ la usa, nu au loc cu tine pe scena. Oamenii sunt acolo sa le dai ceva valoros

3.   Oamenii cumpara oameni
Legea lui Pareto se aplica si intr-un speech sau intr-o vanzare. 20% dintr-un speech este rational, iar 80% este despre emotie. De asemenea, 20% vorbeste despre tine/produs/companie si 80% despre client si provocarile/obiectivele acestuia

4.   Toata lumea trece prin valea plangerii
Adica drumul catre a fi foarte bun la orice presupune mult exercitiu, presupune sa cazi, sa gresesti, sa te ridici, sa cazi din nou, pana cand ajungi la performanta. Alin spunea foarte frumos la eveniment ca “”Orice vioara Stradivarius a fost un lemn inert care a suferit o dalta, un cutit, iar acum ne incanta. Asa e si in public speaking, si in vanzari. Va invit sa suportati, pentru ca pe acolo e cresterea voastra.”.

5.   Fii memorabil
Cu ce anume te diferentiezi de ceilalti speakeri? Ce afirmatii pternice si neasteptate poti avea in debutul unui discurs? Ce poveste inspirationala poti aduce in speech, ce metafore poti crea astfel incat oamenii sa vizualizeze speech-ul tau? Ce final memorabil poti avea?

Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi pentru ca “Adevaruri Dure despre Public Speaking si Vanzari” sa fie un eveniment de neuitat: sponsorii nostri – Casa de Avocatura Cosma & Asociatii, Wise Finance Solutions (fonduri europene), Benefit Online (beneficii flexibile pentru angajati), Update Advertising (materiale promotionale pline de emotie), Terracom (cu ajutorul carora am beneficiat de serviciul de sms), Ballon Rouge Studio (datorita lor ne vom bucura de filmuletul de la eveniment), Dani Tolea – Paparatzi.ro pentru minunata galerie foto, „Brigada de Voluntari”, care ne-au trimis un sprijin de nadejde pentru organizare, partenerilor media eva.ro, Magic FM, Rock FM, avocatura.com pentru suportul acordat si echipei Self Trust Academy: Alexandra, Cristiana, Anca, Florin Oprea si, nu in ultimul rand, colegului meu, Alin Comsa, care gaseste intotdeauna ceva intelept de spus, in special in situatiile mai deosebite.

Vom continua aceasta serie de evenimente gratuite, asa ca fiti pe faza 🙂

1 Comment
  • zappernews
    3:02 PM, 26 martie 2015

    lucruri interesante s-au intamplat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *