fbpx

Contact

Misiunea mea este sa dezvolt Romania prin public speaking si vanzari.

TEDx & Keynote Speaker | Sales & Public SpeaKING Trainer

@AndreiDunuta

Sunt Andrei si am vanzarile in sange. Fie ca vrei sa-ti dezvolti echipa de vanzari sau sa convingi prin urmatoarea ta prezentare, ai ajuns in locul potrivit.

Ești la o trecere de pietoni nesemaforizată. Șoferii opresc, ca să te lase să treci. N-ai întârziat nicăieri, dar te grăbești să traversezi de parcă viața ta ar depinde de asta. Te simți inconfortabil să traversezi liniștit/ă, deși e dreptul tău.
E ca și când ei ți-au făcut ție o favoare, deși nu au făcut altceva decât să îți respecte un drept.

De câte ori ți s-a întâmplat?

Nu e o noutate pentru nimeni că trăim în era vitezei. Nu mai avem răbdare: noi cu noi, noi cu ceilalți, ceilalți nu mai au răbdare cu noi. Senzația de grabă e atât de pregnantă, încât se resimte chiar și în cele mai simple situații, cum ar fi cea de a traversa o trecere de pietoni.
În cazul ăsta, te surprinde că te grăbești, uneori, în relația cu cei dragi și/sau clienții?
Gândește-te: trecerea de pietoni e, de fapt, drumul tău de la momentul în care abordezi un client, până la momentul în care acesta semnează contractul.
De câte ori ți se întâmplă să alergi pe trecerea de pietoni, pentru că simți că target-ul nu mai are răbdare?
Ironia sorții: în percepția clientului, asta te transformă pe tine în șoferul nerăbdător, gata să claxoneze în orice moment. Iar clientul, ai ghicit, devine pietonul care se simte presat să grăbească pasul, deși e dreptul lui să traverseze trecerea în propriul ritm.

Ce faci, ca să previi astfel de momente?

Pornești cu următorul final în minte: îți creezi o plajă mai mare de clienți – astfel te asiguri că nu depinzi de unul singur sau de câțiva, ca să îți atingi target-ul. Statistic, e foarte probabil să primești unul sau mai multe refuzuri, așa că e bine să te pregătești.
Asta te va ajuta inclusiv să fii relaxat/ă în abordarea oricărui client și să nu mai alergi tu pe trecerea de pietoni.
Pe de altă parte, vânzarea e un proces în care e important să nu arzi etape. Iar una din etape e să îi dai clientului timp să traverseze strada în ritmul lui.
Pe scurt:
În procesul de vânzare, poți fi, pe rând, fie pietonul care grăbește pasul pe trecere, deși e dreptul lui să traverseze, fie șoferul nerăbdător, gata oricând să claxoneze.
Ca să eviți ambele situații, pregătește-ți plaja de clienți. Dacă tu nu te simți forțat să închizi un client, nici clientul nu se va simți forțat să răspundă, când încă nu e pregătit.
Ia-ți timp să traversezi strada, în ritmul tău, ca să-i dai timp clientului să facă același lucru. Până la urmă, de unde să dai, dacă nu ai?

Și dacă nu ai, unde găsești? Niciodată nu vom avea timp în plus, însă mereu îl vom putea organiza mai bine în raport cu clienții și target-urile noastre. Hai în Sales Bootcamp să-ți explic, alături de un INVITAT SPECIAL: Cristian Florea, Social Media Strategist, secretele noii filosofii de vânzări, “Arta de a NU vinde”, aplicată direct pe afacerea ta.
Găsești mai multe detalii AICI, iar eu te aștept acolo, îți rezerv un loc până completezi formularul! 🙂

De ce alergi pe trecerea de pietoni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *