fbpx

Contact

Misiunea mea este sa dezvolt Romania prin public speaking si vanzari.

TEDx & Keynote Speaker | Sales & Public SpeaKING Trainer

@AndreiDunuta

Sunt Andrei si am vanzarile in sange. Fie ca vrei sa-ti dezvolti echipa de vanzari sau sa convingi prin urmatoarea ta prezentare, ai ajuns in locul potrivit.

Motto: “Stop selling, start helping!” – Zig Ziglar

Desi iubesc din tot sufletul domeniul vanzarilor, sunt nevoit sa il declar mort. E nevoie sa acceptam faptul ca nu mai exista, pentru a reusi sa progresam.

Acest domeniu s-a reinventat iar partea dramatica este ca foarte putini manageri si reprezentanti de vanzari au constientizat asta.

Sunt patru aspecte din noua economie care au schimbat radical si ireversibil modul in care se fac vanzarile si afacerile astazi: Internetul, social media, aplicatiile pentru smartphone-uri si business networking-ul.
Le voi analiza succint pe fiecare in parte.

  • Internetul inseamna acces nelimitat la informatie. Clientii te verifica in timp ce vorbesc cu tine la telefon, compara preturi si citesc testimonialele altor clienti.
  • Traim in era social media, cea mai mare resursa de referinte la nivel mondial.
  • Aplicatiile pentru telefoanele mobile: “noul internet” permite accesul la informatie direct pe telefonul mobil, in orice moment al zilei, fara nicio cenzura.
  • Networking-ul exista dintotdeauna, insa astazi este mai prezent ca niciodata in Romania. Se organizeaza din ce in ce mai multe evenimente de business networking, se deschid cluburi de business networking si foarte multi oameni de afaceri acorda o importanta deosebita relationarii cu cei din mediul de afaceri.

Dragilor, “cold calling” a apus demult! Daca ar fi sa raspunzi sincer, ce ai alege intre 100 apeluri la rece pentru un client nou si o referinta de la un client actual? Cu siguranta, raspunsul este evident… :)

Si cu toate acestea, cum poti cere, in anul 2014, in secolul vitezei si al informatiei, unui consultant de vanzari sa dea 100 de telefoane reci pe zi, IN FIECARE ZI, cand tu, personal, nu ai face acest lucru !?!?

Cu siguranta, imi voi atrage antipatia multor manageri de vanzari cand spun ca este in primul rand vina lor, insa imi asum responsabilitatea pentru ceea ce scriu si afirm cu tarie.

Pe de alta parte, sunt convins ca sunt in asentimentul multor vanzatori si poate fi o buna sansa de constientizare a realitatii de azi. Cold calling is dead! :)

Retentia in echipele de vanzari este slaba pentru ca principala problema a oamenilor de vanzari este moralul. Acesta este “intretinut” de zecile de refuzuri zilnice venite din “cold calling”.

In timp ce cititi aceste randuri probabil ca va ganditi “Oh, Ok, Andrei, bravo tie ca iti este usor sa scrii aceste randuri, dar solutii, avem?”

Exista si le spun atat din propria experienta, cat si din cea a consultantilor mei de vanzari, insa aceste solutii necesita o investitie suplimentara de munca, INTELIGENTA:

1. Sa dai referinte clientilor tai. DA, ai citit bine. Stiu ca presupune munca. Insa asa construiesti relatii puternice si autentice, iti surprinzi clientii/furnizorii si mai devreme sau mai tarziu se va aplica, inevitabil,  legea reciprocitatii.

2. Investeste timp in clientii EXISTENTI, sunt cei mai pretiosi: bei cafea sau ceai? Dimineata, iti poti bea cafeaua cu un client sau ia pranzul cu un client in fiecare zi.

3. Foloseste Linkedin pentru noi parteneri de business sau potentiali clienti.

4. Foloseste piata calda la maxim. Transforma toti apropiatii care te apreciaza si indragesc ceea ce faci, in echipa ta de marketing. SI NU neaparat IN CLIENTI, cum gresesc foarte multi punand presiune pe apropiatii lor.

5. Fii prezent la evenimentele de networking din orasul tau pentru a cunoaste noi parteneri si business-uri ce targeteaza acelasi client ca si tine si aplica principiul “divide effort to multiply results”. De asemenea, peste 50% dintre oamenii prezenti la evenimentele de networking inteleg gresit conceptul si din pacate, efectiv VAND.

6. Inscrie-te in cluburi de business networking. Daca sunteti interesati, va pot face cateva propuneri. Contact me!

7. Vorbeste in public: daca o faci bine, multe contacte vor dori sa ia legatura cu tine.  Am o solutie si pentru asta: impreuna cu cei de la Self Trust Academy organizam workshop-uri de public speaking sales. Again, contact me! :)

8. Scrie articole pe bloguri sau in ziarele/revistele din domeniul tau de specialitate.

9. Ia legatura cu clientii pierduti, afla DE CE si regandeste strategia pentru ei.
Gandeste-te, fii sincer cu tine, acum, mai esti dispus sa te intorci la “cold calling” ? :) Iti doresti sa nu mai ai probleme cu pretul si interesul clientului? Aplica pe rand toate strategiile de mai sus si iti vei dubla vanzarile.
Modul in care facem vanzari azi s-a schimbat si e nevoie sa ne schimbam si noi. Cold callind is dead! Reinventeaza-te si astfel vei creste atat increderea in tine, moralul cat si vanzarile!

Ti-a placut acest articol?

Like and share it cu prietenii tai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *